wanirashid
Assalammualaikum. :)
Hye,just call me wanie.
20th y/o.
UiTm Perlis as my second home. Engineering victim.
Hobin Jang Hobin girl. Fighting !





Skin by Ayien
Cute favicon byBabydoll
Blog owner: Wanie

Dugaan.
19 December 2012 | 1:04 PM


Hai. Hari ni 19/12/12 tepat pukul 10 a.m. Berlambak roadblocks kat dalam uitm ni. DALAM UiTM Arau ok. Dalam. Dah la waktu kemuncak orang nak balik kelas time tu. Cara tahan pun dah menakutkan. Tengok lah gambar di atas, dah dapat bayangkan macam mana kan. Mesti ada sebab diorang tetiba nak tahan-tahan orang ni. Sebelum ni tak ada pun. Gerun gerun ! 

Ataupun mungkin sebab rusuhan dekat Sg. Petani tu. Apa cerita di sana, tak tahu pun. So, hari ni bukan setakat cerita pasal roadblock dalam uitm je, tapi macam-macam berlaku hari ni. Pagi-pagi ayah dah call cakap pasal kat Sg. Petani tu. Ayah suruh tengok berita and blog untuk tahu perkembangan terkini. Menakutkan betul. Rasa Malaysia ni makin tak selamat. Bukan setakat Malaysia tapi dunia sekalipun. Nak lari mana-mana pun rasa tak selamat je semua. Minta Allah lindungi kita semua. 

Jadi, hati ni tergerak nak search apa yang terjadi di Sg. Petani. Serius bila baca rasa seram nak mam. Apa yang patut dibuat. Jangan keja bagi sana sini, keharmonian negara terabai. Kerja nak menang, nak duit nak nak nama. Propaganda apa ni ! Dush dush muka orang tu.

  
أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ الله التَّامَّات مِنْ شَرِّ مَا خَلَق
Maksudnya : Aku berlindung dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna daripada keburukan makhluk. (Riwayat Muslim)




Old things | New things


Have a nice reading :)